torstai 29. syyskuuta 2011

Maailman rumin kirjasto...

... on Frankfurtin yliopiston yhteiskuntatieteiden kirjasto. Sanat eivät pysty kuvailemaan paikan karmeutta. Byrokratiasyistä vaati kolme vierailua paikan päällä, jotta vihdoin pääsin lainailemaan gradukirjoja, ja kolmannella kerralla tajusin jo ottaa kameran mukaan.



Olen aina tykännyt kirjastoista, ja yleensä ne tuppaavat olemaan sisältönsä arvolle sopivia paikkoja. Tämän kohdalla joutui kuitenkin hieraisemaan silmiä; ajattelin ensin kyseessä olevan opiskelija-asuntolan (taitaa se olla sitäkin) mutta kirjastohan se siinä.



Alla olevassa kuvassa on rakennuksen aula, viehättävä yhdistelmä uimahallia ja pommisuojaa.



Itse kirjasto sijaitsee 17. kerroksessa (tornissa on 34 kerrosta) ja ensimmäisellä kerralla olin varma, että hissi romahtaa matkan aikana varmaan tuhoon. Huomauttaisin siis vielä, että alla olevassa kuvassa on yliopistorakennuksen hissi eikä sen vessa.

Ja tässä sisäänkäynti kirjastoon. Parasta: oranssi ovi.



Itse kirjasto oli kuitenkin olennaisilta osin (eli kirjoiltaan) oikein asiallinen. Jos osaisin saksaa niin kyseessä olisi varsinainen eldorado, sillä globaalin hallinnan hyllystä puolet nimikkeistä oli saksankielisiä. Montakohan suomenkielistä teosta alalla on julkaistu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti