maanantai 5. syyskuuta 2011

Mainhattan

Frankfurtin pilvenpiirtäjäaalue sijaitsee keskustan länsiosassa ja tunnetaan myös Mainhattanina. Toisin kuin eräille muille korkeita rakennuksia isännöiville kaupungeille (Lontoo tulee ensimmäisenä mieleen, New Yorkissa en ole käynyt), Frankfurtille pilvenpiirtäjät eivät oikein tunnu itseoikeutetuilta: fiilis on vähän sama kuin jos Kampista yhtäkkiä törröttäisi pilvenpiirtäjäviidakko. Tuntuma tuolla kävellessä on lähinnä se, että johonkin nämä tönöt on täytynyt pystyttää eikä Euroopasta ole tämän varteenotettavampaakaan vaihtoehtoa löytynyt.





Korkein torni täällä on Commerzbankin uusi pääkonttori, joka kuulemma häviää jollekin Moskovan tornille 5m ollen näin Euroopan 2. korkein rakennus. Oman työhuoneen ikkunasta (vain 10. kerros) onkin näkymä erääseen tämän talon lukuisista auloista. Itse istun siis vaatimattomasti 21-kerroksisessa talossa, jonka fiilis on aika lähellä Fortumin tornia. Frankfurtin pilvenpiirtäjissä tuo on piskuisinta luokkaa.



Pilvenpiirtäjiä isännöivät tietysti pankit, joille komeat puitteet ovat tärkeitä. Neue Mainzer Strassea aamukasilta tai iltakuudelta kävellessä puvutonta miestä onkin mahdotonta löytää. Yli viisikymppistä on niin ikään vaikea löytää - Mainhattan kuuluu kauniille ja rohkeille.

2 kommenttia:

  1. Moiks Riina! Löysin tän sun blogin linkin facest ja laitan nyt itteni lukijaks. :) Näytät muuten viihtyvän siellä Saksassa. :D Paljon terveisiä sulle, ja Jyrille myös. :)♥

    VastaaPoista
  2. Kiva homma, Pauliina :) Täällä on kieltämättä aika kivaa!

    VastaaPoista